субота, 1. октобар 2011.

Is The World Strange or Am I Strange?

Uputstvo za čitanje posta: pre čitanja posta detaljno proučiti uputstvo za čitanje posta! Uputstvo, kao i post, pročitati što je brže moguće, a dokazano je da je moguće brže i od svetlosti. Prekomerno zadržavanje na postu može proizvesti štetne i razarajuće kognitivne manifestacije. O telesnim kontraindikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama, posavetujte se sa sveštenikom koji vam je post preporučio ili farmaceutom koji vas je na post uputio. O krvarenju desni popričajte sa stomatologom, a zašto vaše belo nije više belo, prodiskutujte sa mužem ili komšijom, jer muškarci znaju zašto. Meni se ne obraćajte, imam ja i svojih problema. Kad kažem problema, mislim na digestivne.

 

Problemi su veliki, a najveći je kad čovek u problemu izgubi kompas i ono malo duše i pameti, pa ne zna gde udara, kome se obraća i od koga traži pravni lek. Eto, juče pročitah komentar jednog takvog čoveka, kaže, zašto nas stalno trujete euforičnim pričama o uspehu naših sportista, ima dosta nas koji sport ne pratimo i koje sport uopšte ne interesuje, a vi samo o sportu pišete, pa valjda je veći problem to što nemamo posla, što nemamo šta da jedemo, što nemamo para i što nemamo Kosova. Komentar je sasvim na mestu, ali na sasvim pogrešnom mestu, jer je ostavljen na sportskom portalu. Šta na sportskom portalu traži neko koga sport ne interesuje, pitate me? Da ste pažljivo pročitali uputstvo, ne biste me ništa pitali. Ne znam, možda traži topli obrok, regres i da mu se vrati Jarinje, možda garanciju da neće biti veselog paradiranja ili je samo pod utiskom istupa ruskog ambasadora koji reče da forum na kojem se ne srbuje i ne brani Kosovo, nije nikakav forum. Izgleda da danas, gladan čovek, bez tri četvrtine mozga, dve četvrtine plate i jedne četvrtine teritorije, nema zašta da se u’vati, osim da se u’vati za pogrešnu dršku. Kad kažem drška, mislim na tenis, a kad kažem tenis, mislim na Troickog i Tipsarevića. Povređeni Đoković me uopšte ne interesuje, jer je povređeni sportista - nikakav sportista i još nikakviji patriota. Ako to treba da potvrdim komentarom na nekom bezbedonosnom forumu, nema problema. Problemi su globalno isprepletani, uostalom, Obama je Đokovića, Nadala i Federera označio kao najveće krivce što je američki tenis zapao u krizu, iz koje se ne bi izvukao čak ni kada bi se svi američki teniseri uhvatili za njegovu dršku. Kad kažem dršku, mislim da sam to već objasnio. 

Zapravo, problema ima na svim stranama, ni mene nisu zaobišli. Nema leka koji nisam probao, nema pravca kojim nisam krenuo, nema ideje za kojom nisam šenuo, nema bloga i foruma na kojem nisam potražio rešenja onolikih problema, ali ni njih nema, pa nema. Kad kažem nema, mislim na rešenja.

Lista lekova koja sledi je sastavni deo uputstva o čitanju liste lekova koji se propisuju i izdaju na teret ovog posta i uputstva za njegovo čitanje. Kad kažem njegovo, mislim na postovo. Ova lista obuhvata i lekove koji nemaju upotrebnu dozvolu, a neophodni su u dijagnostici i terapiji rešavanja problema, kao i lekove koji nisu dostupni na tržištu u količinama neophodnim za rešavanje problema sa kojima se svi mi suočavamo. Kad kažem svi mi, mislim na sve nas koji smo u problemu.

Na listi lekova za odvikavanje od problema su: humanizam, altruizam, sinergizam, darvinizam, atomizam, diletantizam, konceptualizam, esencijalizam, naturalizam, simbolizam, totemizam, teocentrizam, kozmoteizam, neovitalizam, optimizam, paralelizam, determinizam, gnosticizam, empirizam, plagijarizam, konstruktivizam, strukturalizam, apsolutizam, mazohizam, instrumentalizam, legalizam, silogizam, romantizam, feudalizam, primitivizam, materijalizam, kapitalizam, individualizam, kolektivizam, fašizam, rasizam, mortalizam, marksizam, idealizam, komunizam, objektivizam, socijalizam, pluralizam, budizam, utopizam, iredentizam, defetizam, egzistencijalizam, pesimizam, anarhizam, globalizam, moralizam, katastrofizam, ateizam, pacifizam, panseksualizam, antropoteizam, partikularizam, liberalizam, reakcionizam, apsurdizam, apokaliptizam, utilitarizam, racionalizam, konzervativizam, intelektualizam, egoizam, dualizam, emotivizam, intuicionizam, perspektivizam, demonizam, apstrakcionizam, formalizam, eksperimentalzam, interakcionizam, hedonizam, biheviorizam, fatalizam, nihilizam, nadrealizam, senzacionalizam, stoicizam, relativizam, skepticizam, modernizam, voluntarizam, subjektivizam, turizam, autizam i perfekcionizam.

 

Uputstvo za razumevanje završetka posta: nakon čitanja posta detaljno proučiti uputstvo za razumevanje završetka posta, ovaj put može i polako! Kad kažem perfekcionizam, mislim na savršeno dupe. Kad kažem dupe, mislim na žensko, jer mi je muško zabranio doktor. Kad kažem doktor, mislim na Dačića, ali samo do daljnjeg. Da sam u postu spomenuo humanitarni koncert za Kosovo i Metohiju, mislio bih da nije zabranjen, nego otkazan. Da sam spomenuo popis, ne bih znao šta da mislim, jer se ne sećam šta sam radio i kako sam se zvao u nedelji koja je prethodila popisu.

Нема коментара:

Постави коментар